petek, 16. oktober 2015

30kostanjeviški tek

Kostanjevica na Krki 13.09.2015


Vikend trgatve in teka bi lahko rekli, ali mogoče obratno. Kakor za koga in kar je komu več pomenilo. Jaz sem izpustil v ta namen sobotni tek v Prekmurju, medtem ko "na domačih tleh" si kar ne morem privoščiti. Pa še Kostanjevica, ki je zame med lepšimi teki.
Kakorkoli že, tukaj ne morem nikakor odteči spočit, naspan in v polni formi. Če sem lani prišel naravnost iz fešte, sem letos prišel iz trgatve. Celodnevno, oziroma dva dni v trgatvi, posledično temu pa dva dni nošenja brente, pa če dodamo da so vinogradi v strmini,.....
Kakorkoli že, noge so bile utrujene in težke, ampak nekako se bo že zdržalo teh nekaj kilometrov.


Tudi na ta tek sva se odpravila z Edvardom in ker ima on še nekaj obveznosti vedno v okviru teka, je treba na kraju samem biti malce prej in tako je tudi bilo. Tako je dovolj časa za počasno pripravo na tek, klepet z tekači,..... Lepo sončno vreme je kazalo na lep in prijeten tek in takšno je bilo tudi vzdušje med tekači. Že pred tekom se je oglasila harmonika in nekaj poskočnih je zadonelo po Kostanjeviški dolini, nato pa so še ene dve urezali domači godbeniki in naznanili pričetek glavnega teka.

Muzike je bilo konec, tek naj se pa prične. Zbrali smo se takoj čez križišče, nasproti osnovne šole v smeri Orehovca.  Še zadnji napotki in potem počakamo strel iz topa. Ker se pok iz topa težko uskladi z piščalko, je tokrat bil znak za začetek le topovski pok.


Pok in hop, pa so bili za nami prvi metri 101 glave množice. Kje so še zadnji, ko pa je vmes 9 km. Prvi je bil hitro za nami, potem pa pride tisti najstrmejši del in z njim švoh dva kilometra klanca. Potem nam prizanesejo z kratkim spustom, da majčkeno zadihaš pred še enim vzponom. Po petem kilometru pa je nekoliko lažje. Na hitro se spustiš v dolino in potem le še ena zanka po ravnini in že si v cilju. Seveda eni prej eni pozneje.

Nadaljuje se tako kot vedno, z veselim druženjem, ki je na tej prireditvi še posebno.  Vsak je prejel lepo tekaško majico, lahko si je postregel z okusno hrano, katere je več vrst, določeni pa smo imeli privilegij in dobili še za povrhu Cviček.


In ko smo tako imeli polne roke dela, tudi organizator ni sedel križem rok, ampak je pričel z podelitvijo medalj, pokalov in nagrad, katerih je bilo skoraj za vse.

Najprej so podelili medalje najboljšim domačinom in ker sta med dobitniki kar dva Maticka, je slika obvezna.  Bravo fanta Bučarjeva!


Pa poglejmo kako smo se uvrstili in kdo so dobitniki;

5. Bučar Gregor  34:01  2. v B
24. Bučar Marko  38:54 3. v B


6. Kralj Stanislav 34:56  2. v F


15. Škufca Marjan 37:35  2. v E


34. Lukšič Andrej  40:14  7. v E


36. Mikolič Silvo 40:34 4. v G


81. Šuštar Mirko  49:51 8. v I


Glavna nagrada pa je šla tokrat v obkolpsko dolino. Alojziju Novaku jo je podelil glavni in odgovorni teka v Kostanjevici Bučar Polde. Čestitke nagrajencu!


Uradno se je tako tekaška prireditev zaključila, neuradno pa trajala vsaj še nekaj ur. Hrane in pijače je še ostalo nekaj, pa bi bilo škoda da se vrže proč. Seveda se lažje to delo opravlja če je zraven muzika, za kar je bilo tudi poskrbljeno.


Potem pa počasi proti domu. Ampak to zaradi obveznosti med potjo. Tako je bilo narejenih še kar nekaj ovinkov z avtom, preden sem prispel do doma. Pa saj se ni mudilo in takšen lep dan je treba izkoristiti do konca.

Ni komentarjev: