sobota, 10. oktober 2015

4.Bezgov tek

Krog 29.08.2015

V sklopu Pomurskega pokala 2015 se je v Krogu odvijal 4. Bezgov tek, ki se ga je udeležilo skupno 72 tekačev različnih starosti, na najdaljši preizkušnji pa 28 tekačev in tekačic.  Tudi tu ni manjkalo Dolenčkov, sem pa manjkal na teku pred tem.




Zopet smo se zbrali pri domu ob nekakšnem bajerju in treba je bilo odteči dva kroga po bližnjem gozdu. Še sreča da je bilo po gozdu, saj je bilo precej vroče. To je namreč ena od prireditev ki je v dopoldanskem času, kar je v Pomurskem pokalu kar redkost.  Je pa to eden od tekov, ki ni speljan čez kako "krtino" in je posledično ravninski. 
 Je pa tako, da imajo dekleta vedno nekakšen popust in tudi tokrat tako. Zanje je bil samo en krog in to tisti prve v izmeri 5 km, mi pa nato še enega , nekoliko krajšega v izmeri 3 km, skupaj 8 km. Podlaga je bila različna. Od makadama, trave, gozdnih poti, pa do blata in trave. Po pesku je precej zdrsavalo, saj je bil kar grobi, najslabše pa je bilo teči po travi v drugem krogu, saj je bil teren precej razrit in je bilo treba paziti kje stopaš. Kljub vsemu smo pritekli do cilja in v cilj.



Kot je že v navadi je bil tudi tokrat zmagovalec Preindl Dejan, drugi je bil Kralj Stanislav, tretji pa Emeršič Sašo. Doljak Edvard je pritekel 13. mesto.


V skupinah sva tokrat oba stopila na najvišjo stopničko, oziroma balo, jaz z časom 28:37, Edvard pa 35:50.





Ni komentarjev: